De Slim OV-idee Vakjury geeft het eindoordeel en bepaalt wie de winnaar is van de Vakprijs in de Slim OV-idee Challenge. Daarnaast bepalen zij welke ingezonden ideeën in samenwerking met de Slim OV-idee Business Coaches verder kunnen worden aangescherpt in de Slim OV-idee Community. De Vakjury bestaat uit OV-specialisten die werkzaam zijn in de Nederlandse openbaar vervoer branche. De Publieksjury bepaalt wie de CIPTEC Publieksprijs ontvangt. Deze Publieksjury bestaat uit de reizigerspanels van onze OV-partners. Zij hebben een adviserende en toetsende rol en bekijken het idee vanuit het reizigersperspectief. De leden van de Vak- en Publieksjury beoordelen de ingezonden ideeën o.a. op de volgende belangrijke criteria:

 • SMART van deur tot deur
  Draagt het idee bij aan de verbetering van het reizen van beginbestemming naar halte en/of van halte naar eindbestemming in het openbaar vervoer.
 • Duurzaam
  Draagt het idee bij aan verduurzaming van het openbaar vervoer, kortom is het goed voor mens, milieu en economie.
 • Beleving
  Draagt het idee bij aan verbetering van de gastvrijheid, service, comfort en veiligheid in het openbaar vervoer.
 • Gedragsverandering
  Stimuleert het idee verandering van het reizigersgedrag op zo´n manier dat het positief uitpakt voor zowel de reiziger als voor de OV-bedrijven. Bijvoorbeeld gewenst gedrag bij ongeplande werkzaamheden, stremmingen, drukte in voertuigen, veiligheid.
Show navigation