Terug naar overzicht
  • Reizigersinformatie
  • Haltes en stations
  • Dienstregeling

Via een QR code bij iedere (bus)halte kan een wachtende reiziger direct en eenvoudig op zijn/haar smartphone zien hoe lang het nog duurt voor de volgende bus arriveert. Hiermee krijgt de reiziger dezelfde service bij rustige haltes, als bij haltes waar ‘dure’ digitale borden hangen.

Actuele vertrektijden met QR-codes bij alle haltes

Door met een smartphone de QR-code op de haltepaal te scannen, wordt er direct doorverwezen naar een mobiele website waar te zien is over hoeveel minuten de volgende bussen komen. Deze informatie is actueel en neemt dus ook eventuele afwijkingen van de exacte dienstregeling mee.
Op de haltepaal hoeft alleen maar een QR-code geplaatst te worden. Dit kan door middel van een sticker of gedrukt op het papieren overzicht met de vertrektijden. De extra kosten zijn dus beperkt, de meerwaarde voor de wachtende reiziger is daarentegen net zo groot als bij een displaysysteem. Dit biedt vooral bij rustige haltes een rendabel alternatief.

Voor wie

Verhoogt de klanttevredenheid voor de reiziger

Welke aanpak is er nodig om het idee door te voeren?

De techniek is al beschikbaar. De mobiele website en de benodigde informatietoevoer kan redelijk eenvoudig ontwikkeld te worden. Vervolgens hoeven alleen de QR-codes gedrukt en geplaatst worden op de haltes. De indiener van dit idee kan dit initiatief samen met vervoerders zeer eenvoudig uitrollen.

Hoe duurzaam is het idee?

Zeer duurzaam omdat geen dure nieuwe infrastructuur middels haltepalen aangelegd hoeft te worden omdat het volledig gebruik maakt van apparatuur die al in gebruik is (smartphone van reiziger en cloud data van reisinformatie). Als milieulast wordt het drukken van stickers en/of posters met de betreffende QR codes voorzien.

Waarom is dit idee het beste idee?

Met minimale investeringen kunnen ook reizigers bij haltes zonder digitale borden op een simpele en goedkope manier zien hoe lang het duurt voor de bus komt. Er hoeft daarvoor geen speciaal ontwikkelde app te worden gedownload, of een zware pagina te worden geladen.

Show navigation