Terug naar overzicht
  • Service
  • Klantvriendelijkheid
  • Milieu

Interactief beeldscherm, waarbij je interactie hebt met reizigers van andere stations.Via het beeldscherm kan je door filters en of een complimenten communiceren met reizigers van een ander station.De foto’s worden uitgewisseld en dit zorgt voor een positieve en grappige ervaring.

Waiting is fun!

Wachten is frustrerend, ongemakkelijk en irritant voor reizigers en kost veel tijd. Met ons idee willen we de negatieve gevoelens van het wachten op stations wegnemen. Ons idee is een groot interactief beeldscherm die op verschillende stations kan staan. Met dit beeldscherm kan je in contact komen met reizigers van andere stations. De communicatie gaat via leuke en grappige filters en tekst die je in het beeldscherm kan toevoegen. Vervolgens kan je je creatie delen met de persoon die tegenover je te zien is op het scherm. Even wat plezier tijdens het wachten kan zeker geen kwaad, zeker niet als je lang moet wachten! Wij hopen met dit idee een positieve twist aan het wachten te geven en hopen hiermee de reizigers op een leuke manier in contact met elkaar te brengen.

Voor wie

Verhoogt de klanttevredenheid voor de reiziger

Welke aanpak is er nodig om het idee door te voeren?

Het aanpak is dat wij aantal proef arbi’s op de meest centrale plekken neerzetten zoals Beurs, Blaak (vanwege de markthal) en Rotterdam centraal station. Om te kijken hoe vaak er op de scherm gedrukt is en hoeveel foto’s er zijn verzonden naar elkaar. Het bedrijf Meulengraaf is hier van de producent, de gemeente Rotterdam en ons team Puma.

Hoe duurzaam is het idee?

Dit concept is duurzaam, omdat de leuke experience(tijdens het wachten) ervoor gaat zorgen dat reizen met het openbaarvervoer als leuk ervaren gaat worden. Hierdoor zal men minder snel met de auto reizen.

Waarom is dit idee het beste idee?

Door dit positieve concept om elkaar leuke foto’s en complimenten te sturen (interactie met elkaar) ervaar je de wachttijd als een plezierige beleving. De reizigers zullen met een glimlach in de spitsuren verder reizen.

Show navigation