Terug naar overzicht
  • Service
  • Klantvriendelijkheid
  • Haltes en stations

VIA ondersteunt Rotterdam als trekpleister voor toerisme óf de bewoner die iets nieuws wil leren over Rotterdam tijdens het gebruiken van de tram. VIA zorgt voor uitgebreide informatie over de bezienswaardigheden van Rotterdam.

VIA

De VIA applicatie functioneert als gids die jou & anderen de stad leert kennen.
Toeristen moeten worden verleid om het openbaar vervoer te gebruiken. VIA doet dit op een leuke, innovatieve en milieuvriendelijke manier.
Je wordt aan de hand van een door jou gekozen tramlijn meegenomen door Rotterdam. Deze app haalt alle must sees en highlights van de stad naar boven. Het is zonde om hier niet meer over te weten te komen tijdens het gebruik maken van de tram.
Je kan op bekende plekken even uitstappen om het te bezichtigen, daarna kan je op ieder moment de route vervolgen door weer in de tram te stappen. De tram is een efficiënte en een milieuvriendelijke manier van reizen waar VIA nog iets extra’s aan toevoegt. VIA is dus effectief en innovatief. Daarnaast is VIA erg intuïtief, je krijgt gemakkelijk informatie over de route, tramlijn en locatie.

Voor wie

Verhoogt de klantvriendelijkheid van (de medewerkers van) OV bedrijven

Welke aanpak is er nodig om het idee door te voeren?

Het is vrij goedkoop en eenvoudig de VIA applicatie te ontwikkelen. Een groot deel van de ontwikkeling kunnen wij zelf uitvoeren. Voor de content is een samenwerking met GoAbout, Waterbus, Rotterdam Info, RET en de Gemeente Rotterdam mogelijk.

Hoe duurzaam is het idee?

Doordat er steeds meer toeristen in Rotterdam komen is het belangrijk dat zij op een milieuvriendelijke manier reizen. VIA stimuleert mensen om de tram te gebruiken.
Daarbij zorgt toerisme voor het behoud van de cultuur door een investering in de cultuur en vergroot het de werkgelegenheid.

Waarom is dit idee het beste idee?

Het is een eenvoudige en goedkope manier om het reizen met de tram interessanter en aantrekkelijker te maken. VIA is makkelijk uitvoerbaar binnen 5 jaar. VIA maakt gebruik van een bestaand systeem, namelijk de tram, maar brengt het reizen naar een hoger niveau. Ideaal voor toeristen maar ook voor niet-toeristen.

Show navigation