Terug naar overzicht

De winnaar van de prestigieuze Slim OV-idee CIPTEC Publieksprijs is OV Seats van Mark Hartgring.

OV Seats is een app waarmee reizigers kunnen zien waar in de metro of in de trein zitplaatsen beschikbaar zijn. Mark wil met zijn winnende idee de tevredenheid van OV-reizigers verbeteren. Hij ontving voor zijn creativiteit een OV City Trip voor 2 personen naar Stockholm. Stockholm is een interessante stad op OV gebied, want ondanks dat Stockholm uit verschillende eilanden bestaat, is iedere plek goed te bereiken. In de stad rijden bussen, metro’s en trams en er varen ferry’s.

Slim OV-idee

Slim OV idee is een competitie waarbij reizigers, studenten en bedrijven uitgedaagd worden een originele oplossing in te dienen om het openbaar vervoer te verbeteren. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag is samen met de provincie Zuid-Holland initiatiefnemer van de competitie Slim OV-Idee. Samen met de OV-bedrijven RET, HTM, Connexxion, NS, Arriva en Waterbus wordt getracht innovaties in het openbaar vervoer te stimuleren.

Collective Innovation for Public Transport in European Cities (CIPTEC)

Dit jaar is Slim OV-idee verbonden aan het Europese project CIPTEC, waarvan de Metropoolregio één van de partners is. CIPTEC is een project waarbij OV bedrijven, universiteiten en overheden uit Griekenland, Italië, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland samenwerken op zoek naar innovatieve ideeën om het OV in Europese steden te verbeteren.

Challenge Slim OV-idee

Naast de publieksprijs wordt er op 15 juni ook nog een vakjuryprijs uitgereikt. Deelnemers aan de competitie kunnen tot 8 mei 2017 met hulp van professionele businesscoaches verder werken aan hun idee. Hiervoor is een speciaal online Slim OV-Idee Community platform gebouwd. Alle ideeën maken kans op adoptie door een OV-bedrijf, de winnaar krijgt daar bovenop een prijs van € 5000,-.

Show navigation