Terug naar overzicht

De winnaar van de Slim OV-idee vakprijs is de ABRI 2020 van Danny de Bruijn. Dit maakten de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) bekend tijdens de prijsuitreiking van de competitie voor een slim, innovatief en een origineel idee voor het OV.

Winnaar Danny de Bruijn: “De ABRI 2020 is een idee waarbij de glazen dakpanelen van een abri worden voorzien van licht doorlatende zonnepanelen of zonnepaneelfolie, waarmee energie kan worden opgewekt voor de verlichting van de abri, het digitale reisinformatiepaneel en extra opties zoals USB-aansluitingen en gratis WIFI.”

Juryvoorzitter Janjoost Jullens: “Danny de Bruijn heeft een duurzaam, uitgewerkt en slim idee ingezonden dat veel potentie biedt voor verdere samenwerking. De vele ingezonden ideeën zijn een stimulans voor zowel de consessieverleners als de vervoersbedrijven om te blijven innoveren en dagelijks te verbeteren om de reis voor de klant zo aangenaam mogelijk te maken.”

Adopties
In totaal heeft de Challenge van Slim OV-idee 230 ideeën opgeleverd. Naast de winnaar sprongen er nog twee ideeën uit waarvan de jury het waard vond om hierover verder door te praten met de indieners. Het gaat om de TIP/TOP-app van Nina Meulendijk, geadopteerd door Rover, en de blinde geleide aftakking van Marco Verkleij, waarover de juryleden graag met Marco verder praten.

Slim OV-Idee
Met de competitie dagen de MRDH, de provincie Zuid-Holland, de vervoersbedrijven (Arriva, Connexxion, HTM, NS, RET en Waterbus) en reizigersorganisatie Rover studenten en young professionals uit om in de huid van de reiziger te kruipen en op zoek te gaan naar innovatieve ideeën. De ingezonden ideeën worden begeleid door business coaches en door een vakjury beoordeeld op de meerwaarde voor de reiziger, duurzaamheid en innovatie.

Show navigation